Headerbild

Kategorier

Vi summerar säsongen 2020!

2020-09-27 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Nu är vi hemma från årets sista tävling och samlar våra tankar från det vi upplevt. Vi firar, reflekterar och satsar vidare mot nya mål! På bilden syns truppen på besättningsregattan.

En kort, men framgångsrik säsong kan nu summeras för Nyköpings kanotklubb. Det såg länge mörkt ut för möjligheterna till nationella kanottävlingar, men till slut fick vi känna på tävlingsnerver, fina banor, kioskfika och inte minst ett vansinnigt trevligt umgänge. Med tanke på de senaste årens mycket goda resultat för klubben, var förhoppningarna höga även i år. 

Till följd av rådande pandemi har tävlingarna delats upp mellan ungdom, junior och senior, något som många av dagens kanotister inte har upplevt förut. Dessutom har alla tävlingar hunnits med på en dryg månad, istället för en sommar. Klubben har varit på alla tävlingar, såväl maraton som sprint. Lite körigt blir det att ha tävlingar nästintill varje helg, men det är ju så kul!

En höjdpunkt blev vår egen maratontävling i Nyköping, där det var premiär för maraton på vår fina kanotstadion. Shorttrack-tävlingarna blev mycket lyckade och avgjordes i strålande sensommarväder och med fina insatser. 

Våra aktiva har tagit medaljer i flera åldersgrupper, från de yngre ungdomarna, upp till seniorerna och de äldre gubbarna. Och det glädjer oss att vi har en stabil tillväxt av nya, nyfikna kanotister. 

Den avslutande besättningsregattan i Katrineholm knöt ihop säsongen på ett fantastiskt sätt, med hela 17 (!) medaljer för klubben. Extra roligt att några gjorde sin första tävling denna helg. Vi hoppas på fortsatta framgångar och att alla får hålla sig friska och skadefria. Med glädje avslutar vi säsongen och ser fram emot en god träningsvinter och nästa års säsong!

Adress

Nyköpings Kanotklubb Brandholmsvägen 58 61164 Nyköping

Kontakt

E-post: nyk.kanotklubb@telia.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in