Headerbild

Kategorier

Lyckad höstregatta avslutade kanotsäsongen i Nyköping

2024-09-01 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Nyköpings Kanotklubb avslutade tävlingssäsongen i helgen med stor framgång genom att arrangera Höstregattan. Det var säsongens andra nationella tävling, på Gert Fredriksson arena. Tävlingen lockade många deltagare och visade återigen varför Nyköping är en central punkt för svensk kanotsport.

Våra sprintlopp banor är utrustade med pneumatiska startgrindar, liknande de som används i internationella mästerskap och vi har vågbrytare utmed hela piren. I Nyköping erbjuds paddlare från hela landet möjligheten att tävla under professionella förhållanden. Alla utövare, inklusive några av våra OS-paddlare från Paris, fick erfarenheter som är viktiga för deras sportsliga utveckling.

Helgens tävlingar innehöll en mängd olika discipliner, från traditionella sprintlopp i kajak till SUP (Stand Up Paddleboard) och den spännande Nelo Mixcup, där 61 K2-besättningar gjorde upp i en poängliga. Dessa varierande tävlingsformat skapade en levande atmosfär runt tävlingsområdet och gemenskap i svensk kanotsport.

Styrkan i vår klubb visades inte bara genom de tävlandes prestationer utan också genom engagemanget från våra ideella krafter. Det är vi i klubben som möjliggör dessa välorganiserade evenemang, och därför stor eloge till alla som bidragit.

Höstregattan, andra tävlingen i år bekräftade Nyköpings Kanotklubbs förmåga att vara en drivande kraft inom svensk kanotsport. Vi ser fram emot nästa säsong med förväntan om fler spännande tävlingar och kanske nya typer av evenemang. Det får vi klura på i klubbhuset i vinter.

Tack till alla deltagare, funktionärer och åskådare som var med och gjorde denna helg till ”kanotpropaganda” som Conny sade. Vi hoppas att se er alla igen nästa år, redo för nya utmaningar på vattnet!

Adress

Nyköpings Kanotklubb Brandholmsvägen 58 61164 Nyköping

Kontakt

E-post: nyk.kanotklubb@telia.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in