Headerbild

Kategorier

Liverapport från VM med Erik Andersson

2024-07-19 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Erik, du befinner dig just nu i Plovdiv för U23-VM. Berätta, hur är det?

-Ja precis, det är väldigt fint här i Bulgarien, men med fruktansvärt varmt väder, över 40 grader! 

Vad ska du köra för distanser? Hur känns besättningen?

-Jag tävlar i K2 1000 med Eric Hedin från Karlstad. Jag sitter i den bakre brunnen. Det känns bra! Vi har ett fint synk när vi paddlar och har hunnit träna ihop oss en del. 

Hur är tävlingsplatsen och stämningen i laget. Vart bor ni?

-Väldigt fin tävlingsplats för rättvisa tävlingar. Och bra stöd från läktaren. Stämningen är på topp, alla är taggade. Vi bor på ett superfint hotell precis vid tävlingsplatsen, och som tur är finns det AC!

Det blev en sjundeplats i finalen, är du nöjd?

-Ja, men vi är nöjda. Såklart vill man alltid mer när man tagit sig till final, men vi gjorde ett stabilt lopp. Jag är också glad att jag kan paddla såhär obehindrat, trots skadan i armbågen jag hade i vintras. Nu är jag sugen på att tävla mer!

Du har haft en tuff vår med rehab för att återhämta dig från armbågsskadan du fick från kraschen på skridskor. Hur har du gått tillväga? 

-Jag har varit hos fysioterapeut flera gånger i månaden och fått mycket bra hjälp därifrån. Sen varit noga med att göra de övningar jag fått och stretchat mycket för att få tillbaka rörligheten i armbågen. Jag har successivt kunnat öka mängden paddling, och inte stressat igång för snabbt. Det visar sig ha funkat, nu kan jag paddla som vanligt igen. Jag har haft svårt att få tillbaka all styrka i armen, men nu tror jag det är tillbaka som vanligt igen. 

Planer framåt? Du ska ju flytta till Jönköping nu. Vad ska du hitta på?

-Ja precis, det blir spännande det. Jag känner att det är dags nu att göra någon typ av förändring för att kunna fortsätta satsa på paddlingen. I Jönköping bor ju många andra som varit med i landslaget under året, så det finns mycket folk att träna med. Men såklart är paddelvattnen inte lika bra som i Nyköping… Jag ska fortsätta träna, och plugga en kandidat i geovetenskap vid sidan om. 

Har du nåt inside-tips som du vill dela till klubbens yngre kanotister?

-Tappa inte glädjen, paddla för att ni tycker det är kul! Jag har alltid kört på att träna det jag känner för, och inte det nån säger åt mig att träna. Och jag tror att glädje för sporten är en grund man måste ha, för att orka träna det man måste för att kunna öka exempelvis snabbhet eller syratålighet. Paddling har inga yttre fördelar i form av belöning i pengar eller nåt, utan för att fortsätta måste man genuint trivas med sporten, och livet runt omkring, och det har alltid passat mig.

Stort grattis till din prestation! Ses vi till höstregattan?

-Stort tack! Ja, givetvis gör vi det, hoppas så många som möjligt från klubben vill vara med och tävla, eller som supporters!

Tack säger vi till Erik, som snart är hemma i Nyköping igen för att njuta av sommaren.

Adress

Nyköpings Kanotklubb Brandholmsvägen 58 61164 Nyköping

Kontakt

E-post: nyk.kanotklubb@telia.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in